je nová značka piva bez zásadní vazby na jakýkoliv pivovar. Pivo se vaří na zakázku, na základě jasně specifikovaných kritérií podle staré receptury Františka Huhňáka výhradně v českém pivovaru, který je schopen dodržet tradiční postup výroby a zajistit tak maximální kvalitu piva.
Vlajkovou lodí je Huhňák MAXX 11°. Je to pivo vařené tradičním způsobem a to výhradně z pečlivě vybraných sladů určených pro výrobu českého piva. Vaří se v historické měděné varně s přímým ohřevem a je chmeleno 3 krát Žateckým chmelem, bez použití chmelových extraktů a bez jakéhokoliv nahrazování sladu cukrem (zásadně odmítáme levnější variantu HGB, tj. High Gravity Brewing = vysoké dávkování vody do hotového piva tzv. „Eurovýroba“). Hlavní kvašení probíhá na spilkách v otevřených kvasných kádích (nepoužíváme CK tanky). Dokvašování a zrání probíhá v historických ležáckých sklepích s dobou ležení min. 40 dní.
Výsledkem je tradiční, poctivý a řemeslně vyráběný ležák plné chuti s výraznou hořkostí a možností označení „craft beer“ = pivo z rukodělného pivovaru, bez záměrného snižování kvality kvůli levnější výrobě a pouze ze základních surovin. Stáčí se především do sudů. Do lahví se stáčí jen v malém množství – hlavní pole, kde má působit toto pivo je na gastro provozech (v poctivých hospodách).
Dále se vaří:
Huhňák STANDARD 10° – vařen na tři rmuty a třikrát chmelený
Huhňák PREMIUM 12° – tradičně vařený ležák
Huhňák 13° polotmavý
Huhňák PREMIUM nefiltrovaný
Huhňák BITTER PREMIUM
Huhňák nealkoholický
© 2016 – CBA NUGET s.r.o.
Všechna práva vyhrazena. | Nastavení cookies